Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka czyli jaja faszerowane

Pasta z tuńczyka czyli jaja faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 375 Ocena: 4388

Dodano:

Odsłon: 1207

Pasta jest mega smaczna :)

Składniki

  • 6 jaj
  • 65 g. tuńczyka w sosie własnym
  • 6 żółtek
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 - 3 łyżek majonezu
  • 1/4 łyżeczki czosnku mielonego
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jaja ugotować na twardo. Przeciąć na pół i wyjąć żółtka. Tuńczyka z całą zawartością puszki wyłożyć do miski, połączyć z żółtkami. Dodać pieprz, czosnek, majonez. Zgnieść za pomocą tłuczka do ziemniaków. Przełożyć do rękawa do dekoracji i udekorować pastą jajka.

    W przepisie nie ma soli. Jest jej wystarczająco w tuńczyku. Jednak jeżeli lubicie bardziej na słono, można posolić do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń