Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka (light)

Pasta z tuńczyka (light)

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 51

Dodano:

Odsłon: 15946

Proste, szybkie, smaczne i light.

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
  • ogórek kiszony lub korniszon, 1 szt
  • jajka, 4 szt
  • majonez, 1 łyżka stołowa
  • jogutr naturalny bez cukru, 2 łyżki stołowe
  • sól, pieprz do smaku
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć, wrzucić do miski i rozdrobnić widelcem. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka. Pokroić ogórka w kostkę, dodać do tuńczyka.

  2. Posolić i popieprzyć do smaku, dodać jogurt i majonez, wymieszać i jeść.

  3. Majonezu i jogurtu dodać ile kto chce, ja wolę w tej ilości, żeby było light.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirinda_S 09 grudnia 2010 Ja nie dodaję już jogurtu, łyżka majonezu w zupełności wystarczy, ale za to musi być trochę cebuli i tak też robię ją od lat :) Jest przepyszna.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

XblondiX 22 października 2010 Tak, jest bardzo smaczna i niestety ale tak wygląda. Ps: Nie zawsze wygląd świadczy o wnętrzu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malwa55 21 października 2010 Mysle ,ta sałatka jest smaczna ale w tym wydaniu (zdjecie) zniecheca.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń