Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z tuńczyka z Awokado

Pasta z tuńczyka z Awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 1990

Bardzo smaczna pasta na kanapki. Nie będę wpisywać wszystkich ilości, bo to zależy od ilości sałatki. Należy to robić raczej na oko i niektóre składniki nie są konieczne np. masło, jajka czy ser.

Składniki

  • tuńczyk w puszce, 1 puszka
  • awokado, 1
  • cebula
  • masło
  • ser żółty
  • sól, pieprz, Do smaku
  • Jajka na twardo (żółtka i białka), Ok. 5
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić w nieduże kawałki awokado, odcedzić tuńczyka, pokroić drobno cebulę i zmieszać to wszystko.

  2. Zetrzeć (lub posiekać) masło, ser i jajka (osobno białka i żółtka).

  3. Zmieszać to wszystko razem.

  4. Dodać pieprzu i soli do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń