Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z twarogiem i oliwkami"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 114
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 114
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 25
Składniki
20 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji ok. 0,50 zł • Przepis na 5 porcji.
Pomidorki myję, osuszam. Kroję na połówki, usuwam środek z ziarnkami, resztę kroję w kostkę. Oliwki kroję w kostkę.
Twaróg mieszam z fetą. Dodaję pokrojone pomidorki i oliwki. Bazylię i natkę siekam, dodaję do twarogu. Całość doprawiam przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i mieszam.
Pastą smaruję kromki ciemnego pieczywa. Dekoruję plasterkami pomidorka i oliwek.
Oliwki, ser feta i bazylia nadają jej śródziemnomorski smak. Jadwiga Piekut z Żyrardowa
Jeśli pasta będzie za gęsta, spróbujmy dodać trochę śmietany 18 proc. lub jogurtu.Źródło: Kobieta i życie