Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z wątróbki i jajek"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Wątróbkę dokładnie wypłucz i oczyść ze wszystkich błonek. Następnie zalej mlekiem i gotuj około 10 minut – od momentu zagotowania.
Ugotowaną wątróbkę ostudź. Jajka ugotuj i odstaw do wystudzenia. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij cebulę na złoty kolor. Szczypiorek opłucz i drobno posiekaj. Wątróbkę, jajka oraz podsmażoną cebulkę zmiel lub bardzo drobno pokrój.
Dodaj szczypiorek oraz majonez. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na opiekanej bułce.Źródło: Na żywo