Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzona makrela jest smaczna a z twarogiem wędzonym jeszcze lepsza.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 29
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 90
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 199
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Gotujemy jajka na twardo. Makrele obieramy z ości, rozdrabniamy widelcem. Twarożek (użyłem wędzonego twarożku Pilos bo był pod ręką)rozcieramy widelcem, łączymy z makrelą i posiekanym szczypiorkiem dodajemy majonez (nie za dużo tylko żeby uzyskać lepszą smarowność) i pieprz na koniec jaka drobno posiekane ( ja starłem na drobnej tarce) wszystko dobrze mieszamy odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut by smaki się dobrze połączyły. Z świeżym chlebem żytnim i plasterkiem ogórka kiszonego smakuje najlepiej. Smacznego.