Do góry

Przekąski Przepis na:

pasta ze schabu z krakersami

pasta ze schabu z krakersami

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2473

Dodano:

Odsłon: 7369

Pasta z gotowanego schabu i sera z bakaliami podana na krakersach.

Składniki

  • około 400g schabu gotowanego
  • garść rodzynek
  • 5-6 suszonych moreli
  • 100 g sera topionego
  • 100 g sera białego, kanapkowego
  • 2-3 łyżeczki chrzanu
  • majonez /opcjonalnie/
  • sól i pieprz
  • krakersy
  • koper
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Schab kroję na drobne kawałki. Przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Mieszam z serami i chrzanem, przyprawiam solą i pieprzem. Przepuszczam przez maszynkę raz jeszcze. Rodzynki i morele siekam. Mieszam z pastą. Dodaję łyżkę majonezu. Nakładam porcję pasty na solone krakersy. Posypuję posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń