Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do chleba.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1821
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 773
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1821
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Pestki płuczemy na sicie. Zalewamy przegotowaną, zimną wodą i odstawiamy na 3 godziny, aby napęczniały. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto.
Do malaksera wkładamy suszone pomidory, cebulę, wlewamy minimum połowę oleju ze słoika. Dodajemy cukier i obrane ząbki czosnku. Miksujemy na gładką i płynną masę. Dodajemy pestki ze słonecznika. Miksujemy kilka minut do czasu, aż masa stanie się gładka. Można doprawić solą jeśli jest taka potrzeba. Pastę wkładamy do słoików i przechowujemy w lodówce. --------------------- Można zrobić wersję z surową cebulą - jest bardziej wyrazista.