Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasterskie ziemniaki z mięsem i fetą"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 104
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 244
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 104
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 244
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj, ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 70 minut.
W tym czasie bakłażan umyj, osusz, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, zrumień na nim mięso. Dołóż kosteczki bakłażana. Smaż dalej przez 5 minut. Następnie dodaj pomidory z puszki. Mięsny farsz duś jeszcze 10 minut. Majeranek opłucz, osusz, oderwij listki, trochę odłóż do dekoracji, resztę wymieszaj z mięsem. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Ziemniaki wyjmij z piekarnika, lekko przestudź. Każdy natnij głęboko wzdłuż. Uważaj, by nie przeciąć do końca. Nacięcie bardzo ostrożnie rozchyl, włóż po porcji mięsnego farszu. Ser pokrusz, posyp nim nafaszerowane ziemniaki. Przed podaniem danie udekoruj odłożonymi listkami majeranku.
Tak samo możesz nadziać cukinię albo paprykę. ok. 1 godz. 1 porcja zawiera ok. 790 kcal Ok. 3,90 zł za porcjęŹródło: Tina