Do góry

Przekąski Przepis na:

Pastizzi - rogaliki z serem ricotta

Przepis dnia 2011-03-23
Pastizzi - rogaliki z serem ricotta

Autor: gabi_mniammniam

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 553

Dodano: 20.03.2011

Odsłon: 18954

Kuchnia MALTAŃSKA!!

Składniki

  • mrożone ciasto francuskie, 40 dkg
  • ser ricotta, 20 dkg
  • jajka, 4 sztuki
  • oliwa, 2 łyżki
  • pieprz
  • sól
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubić i wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem.

  2. Ciasto rozmrozić, rozłożyć, osuszyć i rozwałkować. Pokroić na trójkąty o boku długości ok. 10 cm.

  3. Na środku każdego trójkąta ułożyć 1 łyżkę masy serowej, złożyć i zlepić brzegi ciasta, tak by powstały pierożki.

  4. Wierzch naciąć nożem, ułożyć na wysmarowanej oliwą blasze i piec 25 minut w temperaturze 200°C. podawać ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Darsifel 30 marca 2011 A czy zamiast takiego sera może byc zwykły homogenizowany?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 23 marca 2011 przepis swietny,szybki i prosty....do ulubionych:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Netka34 20 marca 2011 Super, wlasnie dzis szukalam przepisu na cos z serem ricotta, ten na pewno wyprobuje.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń