Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z indyka dla osób , którzy są na diecie o niskim indeksie glikemicznym.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34186
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 161
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34186
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 161
Składniki
Mięso opłukać, ugotować wraz z włoszczyzną, solą, zielem angielskim i liściem laurowym gotować przez godzinę na małym ogniu. Z powstałego bulionu odlać niewielką ilość wody i ugotować wątróbki, gotujemy około 10 minut. Odlewamy jeszcze 150 ml rosołu i gotujemy w nim do miękkości płatki owsiane. Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku. Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa. Przechowywać w lodówce do 7 dni.