Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki

Paszteciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 6215

PASZTECIKI KRUCHO DROŻDŻOWE - proporcja na 17 sztuk

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 2 deko drożdży
  • 8 deko tłuszczu
  • 1 całe jajko i 1 żółtko
  • sól
  • 1 mała łyżeczka cukru
  • 1 łyżka śmietany albo jogurtu
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki razem połączyć, zagnieść, włożyć na 1 h do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować. Przygotowany wcześniej farsz ułożyć w rulonik na brzegu rozwałkowanego ciasta, zawinąć, pociąć ukośnie na małe paszteciki. Na koniec posmarować rozmąconym żółtkiem jajka, piec ok 30 minut na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń