Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki

Paszteciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 145

Dodano:

Odsłon: 2247

dość szybkie

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przepuszczamy przez maszynkę, kapuste gotujemy ok 40 minut. odcedzami i dobrze odciskamy, siekamy nożem, mieszamy z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem (można dodać ulubione zioła np bazylię, tymianek).

  2. Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodać 1 łyżkę mąki i pól łyżeczki cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy zacznie rosnąć wlać do mąki, wymieszać łyżką a potem wyrabiać ręką. Ciasto podzielic na dwie części i rozwałkować na podłużny prostokąt. Na środku nakładać farsz i zawijać. Można zkleić jajkiem, rolować jak kopytka i kroić jak kopytka. Ułożyć na blasze i posmarować jajkiem. piec ok 30-35 minut 160st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń