Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7964
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 10
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 45
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7964
Składniki
Mięso przepuszczamy przez maszynkę, kapuste gotujemy ok 40 minut. odcedzami i dobrze odciskamy, siekamy nożem, mieszamy z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem (można dodać ulubione zioła np bazylię, tymianek).
Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku, dodać 1 łyżkę mąki i pól łyżeczki cukru. Odstawić do wyrośnięcia. Gdy zacznie rosnąć wlać do mąki, wymieszać łyżką a potem wyrabiać ręką. Ciasto podzielic na dwie części i rozwałkować na podłużny prostokąt. Na środku nakładać farsz i zawijać. Można zkleić jajkiem, rolować jak kopytka i kroić jak kopytka. Ułożyć na blasze i posmarować jajkiem. piec ok 30-35 minut 160st.