Do góry

Dania główne Przepis na:

Paszteciki do barszczu

Paszteciki do barszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 22

Smaczny pomysł na "Paszteciki do barszczu"

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2-3 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • papryka w proszku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę zalać wodą, dodać kminek i gotować, aż zmięknie. Porządnie odcisnąć i pokroić. Cebulę i grzyby posiekać. Usmażyć na maśle na jasny brąz, wymieszać z kapustą, doprawić solą, pieprzem i papryką.

  2. Ciasto podzielić na kwadraty o boku mniej więcej 10 cm. Na każdy nałożyć farsz i zwinąć fantazyjnie. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180°C na złoty kolor.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń