Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszteciki francuskie z soczewicą"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 166
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 223
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1823
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 248
Składniki
Soczewicę namocz przez noc, następnego dnia odcedź, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości.
Obraną cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, po czym zeszkij na oleju. Dopraw warzywa solą, curry i papryką, a potem wymieszaj z soczewicą.
Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdym ułóż po łyżce farszu i złóż na pół. Brzegi zagnieć widelcem.
Tak przygotowane paszteciki rozłóż na blasze i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Danie podawaj jako gorącą przystawkę.
<strong>Przepis nadesłał: Adam Dąbek</strong>Źródło: Kurier TV