Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki pstrągowe

Paszteciki pstrągowe

Autor: niunia23235

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 13

Dodano: 08.09.2010

Odsłon: 738

Smaczne...

Składniki

  • wedzony pstrag, 30 dag
  • twarozek smietankowy, 25 dag
  • jajka, 3
  • sok z cutryny
  • tluszcz do nasmarowania formy
  • duza glowka salaty, 1
  • lyzka octu winnego, 1 lyzka
  • lyzki oliwy lub oleju, 2
  • cytryny, 1-2
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso ryby oddzielic od skory i kosci. Z filetow wykroic 8 kwadratowych kawalkow, reszte ryby przepuscic przez praske lub drobno posiekac. Twarozek utrzec z jajkami na krem, dodac rozdrobniona rybe, doprawic sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Osiem babaeczkowych foremek natluscic i rozlozyc do nich krem rybny. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut. Salate podzielic na liscie, doprawic oliwa, octem, sola i pieprzem. Gotowe paszteciki wykladac na talerze, ulkadajac obok po jednym fileciku i porcji salaty. Przybrac czastkami cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń