Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki "Pyszne"

Paszteciki Pyszne

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 492

Dodano:

Odsłon: 34180

Jak sama nazwa wskazuje bardzo pyszne.... Można je nadziewać różnym farszem, ja podaję nieco inny.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować farsz: umyte pieczarki przekroić na połówki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć, lekko rumieniąc. Następnie przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z obraną ze skórki kiełbasą, wymieszać, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

  2. Ciasto: wysypać mąkę na stolnicę, przesiekać z tłuszczem, wlać śmietanę wymieszaną z drożdżami, dodać startą gałkę i sól, zagnieść gładkie ciasto. Uformować wałki grubości palca, rozpłaszczyć wałkiem, nakładać farsz, dokładnie zalepiać, odwracać "szwem" do spodu. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem, pokrajać na 5 centymetrowe kawałki, ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (220 stopni C). Piec do zrumienienia. Przepis podsunęła mi koleżanka. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 23 grudnia 2011 Przepis rewelacyjny, nie dość że szybko się robi to paszteciki wychodzą palce lizać. Dzisiaj piekłam je z nadzieniem z kapustki i pieczarek i do barszczu na wigilię będę cudownym dodatkiem. ;)
Dzięki i pozdrawiam

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jolusia 06 października 2011 Jak zwykle problem z przesłaniem zdjęcia! Umieszczę jutro

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń