Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego mięsno-pieczarkowe

Paszteciki z ciasta francuskiego mięsno-pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 4114

Dodano:

Odsłon: 1404

smaczne i szybkie do zrobienia, super wygladają

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie 1 opak
  • mięso mielone wieprzowe 20 dag
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 1 szt
  • olej
  • śmietana kwaśna 1 łyżka
  • jajko
  • ser żółty
  • sól, pieprz, sos sojowy
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, dusimy, solimy i pieprzymy, studzimy,
    2. mięso podsmażamy, studzimy,
    3. mieszamy mięso, pieczarki, jajko, śmietanę i starty żółty ser, doprawiamy,
    4. ciasto kroimy na 12 kawałków ( najpierw w poprzek na 4 części potem wzdłuż na 3 części ), wykładamy kwadratami ciasta foremkę do muffinek tak żeby brzegi wystawały, nakładamy po łyżce farszu,
    5. piec w piekarniku nagrzanym do 190 st przez 23-25 min, najlepsze z czerwonym barszczem,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń