Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego z miesem mielonym i pieczarkami

Przepis dnia 2010-12-12
Paszteciki z ciasta francuskiego z miesem mielonym i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 118

Dodano:

Odsłon: 49277

Smaczne na cieplo i zimno.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso doprawic do smaku,obsmazyc,cebule kroimy w kostke i smazymy,pieczarki zetrzec na tarce, dodac do cebuli posypac vegetta i dusic az do odparowania wody.Polaczyc mieso z pieczarkami cebula startym serem zoltym i bulka tarta, wymieszac doprawic do smaku pieprzem i sola(mozna tez dodac 2-3 lyzki koncentratu pomidorowego)pozostawic do wystygniecia.

  2. Rozkladamy ciasto francuskie,nakladamy farsz zawijamy i smarujemy z gory zoltkiem.Na kazdym ciescie jest podany czas pieczenia oraz temp,srednio od20 do 30minut w temp185*C .Podawac np,jako przystawke do barszczu.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamasutra 12 grudnia 2010 pyszności i doskonałe do wykorzystania na Sylwestra z czerwonym barszczykiem, zgadzam się z mysteriouscake

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysteriouscake 06 grudnia 2010 Super dodatek do barszczu w Nowy Rok !!!! I przekąska i obiad jednocześnie. Zrobię!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana 05 grudnia 2010 tak.....bardzo pozywne i nie trudne w wykonaniu..

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń