Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z kapusta,

Paszteciki z kapusta,

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 181

Dodano:

Odsłon: 11307

kocham je z czerwonym,czystym barszczem.troche pracochlonne ale warto sie czasem potrudzic,by potem sie nimi rozkoszowac :-)

Składniki

  • srednia biala kapusta
  • 2-3 cebule
  • 2 szkl.maki
  • 5dkg drozdzy +1/2 lyzeczki cukru
  • 1/2 szkl.kwasnej smietany
  • 0.5 kostki masla
  • 1 jajko
  • sol
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. FARSZ:kapuste kroimy na duze kawalki i gotujemy do miekkosci,w tym samym czasie smazymy cebulke.odciskamy ugotowana i wystudzona kapuste i szatkujrmy ja, drobno oraz przesmazamy z cebulka.

  2. CIASTO:drozdze rozetrzec z cukrem,make przesiac i posiekac z tluszczem,dodac drozdze sol,jajko i szybko zarobic

  3. porcje ciasta uformowac w walek i rozplaszczyc go (szerokosc ok.10 cm)nastepnie nalozyc farsz i zlepic rulonik przy pomocy bialka.Pokroic na dowolnie dlugie porcje.Ulozyc na blache pomalowac bialkiem i posypac np.kminkiem.Piec na zloty kolor.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 sierpnia 2013 mniam mniam i do nich zimne piwko ,sama rozkosz ......

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń