Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1399

Dodano:

Odsłon: 46828

Paszteciki robiłam pierwszy raz w życiu.. Wyszły przepyszne:) Prosty przepis, a na święta do barszczyku... mniam PYCHOTKA:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FARSZ: Grzyby suszone zalać gorącą wodą i moczyć 0,5-1 h. Cebulę drobno posiekać, zeszklić. Dodać pieczarki starte na grubych oczkach. Posolić, popieprzyć i dusić do czasu, aż prawie cała woda wyparuje.

  2. Odsączyć grzyby, a wodę w której się moczyły wlać do garnka. Grzyby drobno posiekać i dodać do pieczarek z cebulą.

  3. Do garnka z wodą po grzybach włożyć kapustę i dolać wody tak by przykrywała kapustę. Gotować ok pół godziny. Po tym czasie odsączyć kapustę, poszatkować i do dodać do grzybów. Wszystko razem jeszcze podusić chwilę, aż woda całkowicie wyparuje.

  4. CIASTO: Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy posiekaną Kasię, śmietanę, jajko, sól, pokruszone drożdże i wyrabiamy dokładnie ciasto.

  5. Dzielimy na części i wałkujemy podłużne kawałki. Na każdy z nich nakładamy wzdłuż farsz i zawijamy. Nadmiar odciąć.

  6. Piekarnik rozgrzać do 180st i na na wyłożonej blasze papierem do pieczenia układamy paszteciki. Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Piec około 30-45 minut. Tak by paszteciki były rumiane. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Monika87 26 listopada 2012 Dziękuję bardzo :) Spróbuj.. smakuje naprawdę dobrze:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 25 listopada 2012 Gratuluje udanego debiutu, wyglądają bardzo apetycznie. Nigdy nie łączyłam suszonych grzybów z pieczarkami, ale może spróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń