Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne do czerwonego barszczyku :)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35994
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 162
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 346
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35994
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 162
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 292
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 346
Składniki
mąkę wsypać do miski w środku zrobić dziurkę. Do dziurki dać rozkruszone drożdże, cukier i trochę letniego mleka, odstawić żeby podrosło. Roztopić margarynę. Gdy zaczyn podrośnie dodać jajka, sól, roztopioną margarynę i resztę mleka. Wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
mięso umyć obsmażyć na patelni wystudzić, cebulę tak samo obsmażyć i wystudzić. Mięso, cebulę i czosnek zmielić w maszynce następnie dodać jajko doprawić do smaku i wyrobić na gładką masę.
ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować i wykroić prostokąty ok 10x14 cm, na każdy prostokąt nałożyć farsz (ja dałam ok 2 łyżeczek), zawinąć brzegi od krótszej strony a następnie zawinąć wzdłuż formując pasztecik. Paszteciki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, każdy pasztecik posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 180 stopniach ok 40 minut na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczykiem. Smacznego