Do góry

Przekąski Przepis na:

paszteciki z mięsem

paszteciki z mięsem

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7137

Dodano: 03.01.2013

Odsłon: 24957

idealne do czerwonego barszczyku :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę wsypać do miski w środku zrobić dziurkę. Do dziurki dać rozkruszone drożdże, cukier i trochę letniego mleka, odstawić żeby podrosło. Roztopić margarynę. Gdy zaczyn podrośnie dodać jajka, sól, roztopioną margarynę i resztę mleka. Wyrabiać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.

  2. mięso umyć obsmażyć na patelni wystudzić, cebulę tak samo obsmażyć i wystudzić. Mięso, cebulę i czosnek zmielić w maszynce następnie dodać jajko doprawić do smaku i wyrobić na gładką masę.

  3. ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować i wykroić prostokąty ok 10x14 cm, na każdy prostokąt nałożyć farsz (ja dałam ok 2 łyżeczek), zawinąć brzegi od krótszej strony a następnie zawinąć wzdłuż formując pasztecik. Paszteciki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym, każdy pasztecik posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać sezamem. Piec w 180 stopniach ok 40 minut na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczykiem. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 21 stycznia 2013 a często do pasztecików używam też mięso co mi zostanie z rosołu :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Monik2124 21 stycznia 2013 Już po konsumpcji. Wyszły pyszne. Wszyscy się zajadali.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Monik2124 18 stycznia 2013 Super. Dzięki za odpowiedź, właśnie się zabieram za te pyszności.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 14 stycznia 2013 Monik2124 mięso kroję na paski i obsmażam tak ok 10 min na ostrym ogniu z każdej strony ono i to będzie mielone i potem jeszcze pieczone z pasztecikiem, a cebulę na złoty kolor:) Można też użyc mięso, które nam zostało np z rosołu :)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Monik2124 14 stycznia 2013 Aż ślinka cieknie. Mam tylko pytanie - jak długo obsmażać?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 03 stycznia 2013 Wyglądają zjawiskowo już czuję ich pyszny smak -)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń