Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze natychmiast po wyjęciu z piecyka.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 105
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9230
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 835
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 105
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9230
Składniki
Ciasto:drożdze zalać odrobiną ciepłego mleka wsypać łyżkę cukru i mąki.Pozostawić do wyrośnięcia.Margarynę(Kasia) rozpuścić w rondelku.Wsypać mąkę do miski ,wlać urośnięte drożdze , kilka łyżek mleka,cukier i sól.Zagnieść ciasto i dodawać powoli margarynę.Wyrobić ciasto ,az będzie odchodzić od ręki. Farsz :cebulę pokroić i przesmażyć.Odzielnie lekko przesmażyć pieczarki.Obydwa składniki zmielić w maszynce i doprawić solą i pieprzem. Ciasto przełożyć na stolnicę rozwałkować na dość cienki placek,rozsmarować farsz i zwijać jak roladę.Pokroić ukośnie i ulożyć w odstępach na blaszcze.Pozostawić do wyrośnięcia.PIEC 30 min w tem 180 stopni.