Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z warzywami

Paszteciki z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4251

Dodano:

Odsłon: 25569

paszteciki te doskonałe są jako zakąski na stół świetnie pasują do barszczyku

Składniki

  • mąka, 1,5 szklanki
  • Ser biały, 30 dag.
  • margaryna, 25 dag.
  • jajka, 2 sztuki
  • mrożone warzywa(marchewka,groszek,fasolka,kukurydza), ok. 60 dag.
  • ser żółty, 15 dag.
  • sól,pieprz, do smaku
  • przyprawa do grila, do posypania pasztecików
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa wrzucić na gorący olej podsmarzyć aż zmiękną ,dprawić solą i pieprzem do wystudzonych warzyw dodać starty żółty ser(można też dodać np. szynkę pokrojoną w kostkę). Z mąki ,twarogu ,1 jajka i margaryny,zagnieśc ciasto,dodać 2 szczypty soli, ciasto cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty nakładać na środek farsz warzywny i skleić pasztecika dociskajac dokładnie brzegi na łaczeniu ciasta.Paszteci układać na natłuszczonej blaszce posmarować rozbełtanym jajkiem z wierzchu posypać przyprawa do grila i piec ok. 15-20 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń