Do góry

Dania główne Przepis na:

Paszteciki ze szpinakiem

Paszteciki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28006

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Paszteciki ze szpinakiem"

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • ok. 20 dag sera feta
  • ok. 50 dag mrożonego szpinaku (w sezonie warto użyć świeżego)
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • sól, świeżo zmielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zrób farsz: szpinak umyj, osusz, jeśli jest mrożony, rozmroź. Usmaż na oleju, dopraw, dodaj posiekany czosnek.

  2. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, zdejmij z ognia.

  3. Ciasto pokrój na prostokąty, połowę każdego z nich nakłuj widelcem.

  4. Na nakłutą część prostokątów z ciasta nałóż szpinak, posyp pokruszonym serem feta i przykryj resztą ciasta. Sklej.

  5. Ostrym nożem zrób nacięcia na wierzchu pasztecików. Piecz w 190°C, aż ciasto stanie się pulchne i rumiane (ok. 15 min).

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń