Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki, wrzucić do garnka zalać ½ szk. wody, zaparzyć. Dodać masło, dusić 10-15 min. Dodać śmietanę i rozdrobnione bułki (nie moczone). Dusić 5-10 min. Wystudzić i zmielić dodając do mielenia ser. Dodać jajka, kaszkę, przyprawić. Przełożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. w temp. 200st. C aż się lekko zrumieni.