Do góry

Przekąski Przepis na:

pasztet cebulowy

pasztet cebulowy

Autor: luisa69

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 2

Dodano: 28.09.2011

Odsłon: 1147

Bezmięsne, pyszne,

Składniki

  • 60 dkg cebuli
  • 4 kajzerki
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl. śmietany
  • 15 dkg żółtego sera (ostrego)
  • 3-4 jajka
  • 3-4 łyżki kaszy manny
  • sól, pieprz, wegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki, wrzucić do garnka zalać ½ szk. wody, zaparzyć. Dodać masło, dusić 10-15 min. Dodać śmietanę i rozdrobnione bułki (nie moczone). Dusić 5-10 min. Wystudzić i zmielić dodając do mielenia ser. Dodać jajka, kaszkę, przyprawić. Przełożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec około 1 godz. w temp. 200st. C aż się lekko zrumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń