Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet domowy.

Pasztet domowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 729 Ocena: 13764

Dodano:

Odsłon: 35020

Miałam trochę mięsa i nie wiedziałam jak je spożytkować ,dokupiłam wątróbkę i wyszedł pyszny pasztecik,który bardzo polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować z dodatkiem marchewki i pietruszki,oraz z zielem i liśćmi laurowymi.
    Na patelni podsmażyć cebule,dodać wątróbkę,i smażyć do odparowania wody.
    Osobno namoczyć bułki.
    Mięsa , wątróbkę oraz odciśniętą bułkę zmielić 2x ,dodać jajka,przyprawy oraz gałkę muszkatałową(ja bardzo lubię więc daję dużo)

  2. Masą wypełnić posmarowane foremki wysypane bułką tartą i piec do w 200st.około 1 godz.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń