Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet drobiowo - wieprzowy

Pasztet drobiowo - wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 558

Dodano:

Odsłon: 10701

eśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet. Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy. Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce.

Składniki

  • 250 g gotowanej golonki ( ze skórą )
  • 2 ćwiartki z kurczaka z rosołu
  • 1 biała część pora z rosołu
  • 1/3 szk letniego rosołu
  • 1/4 kostki masła
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz czarny
  • czosnek suszony
  • ostra papryka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Letnie mięso z ćwiartek kurczaka obrać od kości i włożyć do wysokiego naczynia.
    Dodać pokrojoną golonkę razem ze skórą oraz ugotowanego pora a także wlać rosół i dodać masło.
    Następnie dodać do smaku przyprawy i wszystko zmiksować za pomocą blendera na gładką masę.
    Gotowy pasztet przełożyć do słoika, przechowywać w lodówce.
    Pasztet zużyć w ciągu 3 dni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń