Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 199

Dodano:

Odsłon: 14516

Domowy, drobiowy pasztet bez glutenu i jajek ! Przepis jak najbardziej dietetyczny i zdrowy Zachęcam do wykonania !

Składniki

  • 3 duże nogi z kurczaka
  • 4 wątróbki kurze
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • Kawałek selera
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 1 duży ugotowany ziemniak
  • Do smaku (cząber, lubczyk, pieprz, sól, majeranek)
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Nogi z kurczaka , dokładnie płuczemy kilka razy w zimnej wodzie. Warzywa obieramy. Zalewamy zimną wodą (około 2 litry)

  2. Do rosołu dodajemy liście laurowe, ziele angielski. Na wierz położyć gałązki natki pietruszki. Gotować przez około 1 i pół godziny na małym ogniu.

  3. Mięso i warzywa wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia.

  4. Gotujemy wątróbkę w wywarze ok. 20 min.

  5. Mięso obieramy, wątróbkę i warzywa kroimy. Miksujemy na gładką masę dodajemy ugotowanego ziemniaka, przyprawy i sól. Ponownie miksujemy.

  6. Formę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy pasztet. Zwilżoną dłonią wygładzamy wierzch. Posypujemy czarnuszką (można pominąć). Pieczemy ok. 40-45 min w 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

galica13 21 grudnia 2017 Ja mielę mięso i warzywa w maszynce do mięsa

Pasztet wg przepisu zrobię w tym roku na święta
pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń