Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja na pasztet jest dość lekki i można pozwolić sobie na więcej.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 76
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 76
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5084
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32677
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 353
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 250
Składniki
Blaszka 32 X 9 cm. Kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na 10 minut, potem odciśnij. Mięso oddziel od kości i zdejmij skórę. Pieczarki umyj 5 sztuk zostaw w całości i gotuj w osolonej wodzie 5 minut. Potem minutę przesmaż na łyżce masła. Pozostałe pieczarki pokrój w plastry. Paprykę pokrój w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Na łyżce masła zeszklij cebulę, dodaj plasterki pieczarek i duś około 10 minut. Lekko przestudź. Mięso z cebulą, pieczarkami i bułką zmiel dwukrotnie w maszynce lub dobrze rozdrobnij robotem. Do masy dodaj jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę. Dopraw gałką muszkatołową, solą, pieprzem i wymieszaj. Blaszkę wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą. Połowę masy wyłóż do formy. Ułóż połówki lub ćwiartki gotowanych pieczarek.
Wyłóż pozostałą mięsną masę. Piecz w 180 C przez około 60-70 minut.