Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet fasolowo-drobiowy.

Pasztet fasolowo-drobiowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 753 Ocena: 14327

Dodano:

Odsłon: 4592

Polecam taki pasztet jest delikatny i bardzo smaczny:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć i namoczyć najlepiej na noc.
    Na drugi dzień ugotować do miękkości i wystudzić.
    Osobno usmażyć piersi pokrojone w kawałki ,oraz cebulę.
    Fasolkę,piersi,suszone śliwki , oraz cebulę zmielić.
    Dodać przyprawy,jajka,bułkę tartą i dokładnie wymieszać.
    Foremki posmarować i wysypać tartą bułką.
    Farsz nałożyć do foremek,ugnieść i wyrównać.Na wierzch położyć cieniutkie paski masła.
    Piec w 190st.do zrumienienia wierzchu.
    Można podać z żurawiną jej,smak super komponuje się z takim pasztetem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń