Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet gyrosowy"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 54
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Piersi z kurczaka umyj, pokrój w dużą kostkę. Umyj i pokrój wątróbkę. Obierz i pokrój cebulę oraz czosnek, bułkę zalej mlekiem i odstaw, by namiękła.
Rozgrzej olej i podsmaż razem mięso oraz wątróbkę. Dodaj cebulę oraz czosnek i smaż chwilę razem. Wsyp majeranek, przyprawę gyros, wymieszaj. Ostudź i zmiel w maszynce razem z namoczoną bułką. Białka ubij na sztywno. Do masy mięsnej wlej żółtka, dodaj białka, wymieszaj. Przypraw solą, pieprzem, odrobiną maggi.
Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Włóż masę. Piecz 40 minut w temperaturze 170°C.
Porcje 7 90 min Cena 0,80 zł Kalorie 380 kcalŹródło: Takie jest życie