Do góry

Przekąski Przepis na:

pasztet mieszany

pasztet mieszany

Autor: nana

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 33

Dodano: 16.12.2010

Odsłon: 3307

latwy w przygotowaniu,smaczny na zimno i na goraco,panierowane plastry stanowia smakoita podstawe drugiego dania.

Składniki

  • 25dkg. wieprzowiny
  • 30dkg.cieleciny(moze yc wolowina)
  • 20dkg.sloniny
  • 20dkg.watroby wieprzowej(drobiowej)
  • 15dkg.cebuli
  • 10dkg.bulki
  • 10dkg.smalcu
  • 5dkg.bulki tartej
  • 2jaja
  • sol,pieprz do smaku
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pokrojone w kawalki mieso, dusic ze slonina icebula, polewajac woda.

  2. watrobe sparzyc,bulke dodac do masy miesnej i sparzana watrobe, wszystko zemlec, do zmielonej masy dodac, jaja,sol i pieprz, wyrobic. piec w podluznej blaszce w sredni nagrzanym piekarniku. mozna ozdobic wierzch w kratke z paskow sloniny .stary rodznny przepis, uswietnia wszystkie swieta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń