Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasztet rybny gotowany na parze

Pasztet rybny gotowany na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1327

Dodano:

Odsłon: 217

Pasztet z ryb słodkowodnych otulony kremowym awokado, z dodatkiem kolorowych warzyw - pięknie wygląda i pysznie smakuje.

Składniki

  • 0,5 kg filetów ryb słodkowodnych bez skóry i ości u mnie karpie i karasie
  • koperek szczypiorek pietruszka sól pieprz czarny pieprz ziołowy
  • 3-4 jajka
  • 5 łyżek drobnej kaszki razowej orkiszowej
  • kilka baby marchewek
  • 2-3 łyżki mrożonego groszku
  • żółta marchewka
  • kilka różyczek obgotowanego kalafiora i/lub brokułu
  • papryczka chili
  • duże awokado
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby mielimy na drobnym oczku. Zmielone mięso ryb mieszamy z posiekanymi ziołami, kaszką orkiszową, jajkami oraz przyprawami. Całość mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka dodajemy jeszcze 1-2 łyżki kaszki orkiszowej. Do masy dodajemy warzywa, mieszamy.

    Na foli spożywczej układamy warstwę cienko pokrojonego awokado. Na awokado wykładamy masę rybną. Masę rybną obkładamy plasterkami awokado i szczelnie owijamy folią spożywczą.


    Tak przygotowane pasztet wkładamy do parowara i gotujemy na parze przez 30 minut.
    Pasztet pozostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia, następnie chłodzimy w lodówce przez 2-3 godziny. Po tym czasie pasztet jest gotowy do jedzenia. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 23 czerwca Tez sie podpisuje, bo ryba za mna chodzi :-)) Bardzo ciekawy przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń