Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 23
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 522
Polecam.
Odsłon: 108
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 23
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 522
Składniki
Mięso umyć, wytrzeć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę
Rozpuścić i nagrzać 1/2 kostki smalcu, wrzucić do tego mięso wieprzowe. Jak się podsmaży dodać drugą połowę smalcu udziec indyka i mięso z kurczaka.
Dodać trochę wody , posolić, dodać pieprz, liście laurowe i ziele angielskie i dusić na niewielkim ogniu.
Jak mięso będzie prawie gotowe dodać wątróbkę.
Jak wszystko się udusi wkroić do mięsa bułkę w plastry i zatopić w powstałym sosie. Wyciągnąć liście laurowe i ziele angielskie.
Po wystudzeniu wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać zółtka a z białek ubić pianę. Wszystkie składniki połączyć i ewentualnie doprawić.
Pasztet przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i piec w temp. 180 st. C przez około 1h 15 min. Grudzień 2009r.