Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet w cieście orzechowym"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 190
Polecam.
Odsłon: 895
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 190
Polecam.
Odsłon: 895
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 201
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9309
Składniki
160 min • Porcja 100 g ok. 330 kcal • Przepis na ok. 20 porcji.
Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam je do lodówki. Mięso myję, kroję, wkładam do dużego garnka,wsypuję po kilka ziaren ziela i pieprzu, liść laurowy, solę, zalewam wodą i gotuję na małym ogniu do miękkości.
Mięso wyjmuję, a do garnka wkładam umytą drobiową wątróbkę oraz pokrojone warzywa, gotuję ok. 15 min. Wyjmuję je, a w wywarze namaczam kajzerki. Przestudzone mięso oddzielam od kości i mielę wraz z warzywami i bułkami. Wbijam jajka, doprawiam gałką i ziołami. Wyrabiam gładką masę.
Większą częścią ciasta wylepiam dno i boki blaszki. Wykładam masę mięsną, wyrównuję wierzch, układam paski z reszty rozwałkowanego ciasta. Piekę 80 minut w 180°C.
To nasz domowy rarytas. Piekę go często, bo rodzina się domaga. Agata Skiba z ŁabędziowaŹródło: Kobieta i życie