Do góry

Desery Przepis na:

Pasztet w cieście orzechowym

Pasztet w cieście orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Pasztet w cieście orzechowym"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 160 min • Porcja 100 g ok. 330 kcal • Przepis na ok. 20 porcji.

  2. Z podanych składników zagniatam ciasto i wkładam je do lodówki. Mięso myję, kroję, wkładam do dużego garnka,wsypuję po kilka ziaren ziela i pieprzu, liść laurowy, solę, zalewam wodą i gotuję na małym ogniu do miękkości.

  3. Mięso wyjmuję, a do garnka wkładam umytą drobiową wątróbkę oraz pokrojone warzywa, gotuję ok. 15 min. Wyjmuję je, a w wywarze namaczam kajzerki. Przestudzone mięso oddzielam od kości i mielę wraz z warzywami i bułkami. Wbijam jajka, doprawiam gałką i ziołami. Wyrabiam gładką masę.

  4. Większą częścią ciasta wylepiam dno i boki blaszki. Wykładam masę mięsną, wyrównuję wierzch, układam paski z reszty rozwałkowanego ciasta. Piekę 80 minut w 180°C.

  5. To nasz domowy rarytas. Piekę go często, bo rodzina się domaga. Agata Skiba z Łabędziowa

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń