Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w cieście z wołowiną i boczkiem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Smaż na średnim ogniu w rondlu boczek, dopóki nie wytopi się tłuszcz. Następnie odlej go i dodaj zmieloną wołowinę, przyprawy, ocet oraz suszone owoce. Dolej tyle rosołu, by przeszła nim cała mieszanka. Konsystencja powinna być rzadka. Wsyp mąkę i podgrzewaj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Odstaw do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Ciasto podziel na dwie części i rozwałkuj. Jednym plackiem wyłóż formę (ok. 23 cm średnicy). Wypełnij nadzieniem i przykryj drugim plackiem. Zawiń krawędzie pod spód i mocno ściśnij.
Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, zrób kilka otworów widelcem. Piecz, aż nadzienie zacznie się gotować, a ciasto zbrązowieje (ok. 40 minut).Źródło: Olivia