Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry na kanapki i polecam go też na świąteczny stół
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Mięso opłukać,usunąć tłuszcz.Pokroić.Zalać wodą.Wrzucić przyprawy.Gotować,aż mięso będzie miękkie.Wątróbkę opłukać,oczyścić z błon i tłuszczu.Pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju.
Mięso odcedzić.Razem z surowym boczkiem i wątróbką zemleć.Wyrobić ze śmietanką i jajkami.Doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Blaszkę wyłożyć plasterkami wędzonego boczku,tak oby z blaszki wystawały końce plastrów.Do środka włożyć masę mięsną.Wierzch wyrównać.Przykryć końcami boczku .Przykryć aluminiową folią.Piec 45 minut w temp. 180 C.