Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet wieprzowy z owocami w migdałach"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 50
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 171
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 233
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 784
Składniki
Mięso oraz obraną cebulę i czosnek pokrój, podsmaż na oleju z 1/2 masła. Zalej wodą. Dodaj pieprz w ziarenkach, listki laurowe i ziele. Duś do miękkości. Usuń przyprawy. Dodaj porwane na kawałki kajzerki i poczekaj, aż wchłoną płyn. Całość zmiel dwa razy.
Do masy dodaj jajka i koniak. Przypraw solą, pieprzem, gałką i imbirem. Długą foremkę posmaruj resztą masła. Nałóż część masy. Połóż śliwki i rozsmaruj resztę masy. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek i gruszek. Piecz ok. 90 minut w 190 st. Wystudź i zamroź.Źródło: Tina