Do góry

Desery Przepis na:

Pasztet z cielęciny

Pasztet z cielęciny

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Pasztet z cielęciny"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cielęcinę, podgardle, warzywa, grzybki, przyprawy zalej wodą, gotuj na małym ogniu. Po koniec włóż słoninę i gotuj jeszcze 30 minut. Posól. Wyjmij i obierz mięso. Pokrój i sparz wrzątkiem wątrobę.

  2. Mięso, warzywa i bułkę zmiel. Wbij jajka, przypraw, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Na dnie ułóż plasterki słoniny, włóż połowę masy, kawałki papryki, nakryj masą. Piecz godzinę w temp. 150°C.

  3. Czas: około 4 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń