Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cukinii"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 767
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 767
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Z cukinii odciśnij sok. Na tarce – na małych oczkach – zetrzyj także 1 cebulę oraz ser żółty. Do startych warzyw dodaj 3 żółtka, olej, bułkę tartą i wszystko wymieszaj.
białka ubij na sztywną pianę i delikatnie połącz z warzywami. Dopraw przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem. Do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą przełóż masę pasztetową. Pieczemy ok. 60 min w temperaturze 200oC, aż wierzch zbrązowieje.Źródło: Świat i Ludzie