Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z cukinii

Przepis dnia 2012-07-31
Pasztet z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3079

Dodano:

Odsłon: 12038

Aksamitny smak pasztetu. Pasztet warzywny to bardzo zdrowe jedzonko:)

Składniki

  • 1kg cukinii
  • 2 szklanki bułki tartej
  • 4 jaja
  • vegeta, pieprz, gałka muszkatołowa
  • 3/4 szklanki oleju
  • 2 cebule drobno pokrojone
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinie ścieramy na grubych oczkach. Jeśli ma miękką skórkę, możemy zetrzeć ze skórą. Pasztet będzie wtedy bardziej zielony:)

  2. Mieszamy wszystkie składniki, ciasto wlewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

genowefa-stolnica 22 listopada 2014 Teraz kolej na schabowego (wjeprzowego) i golonkę (tylną) z cukinii. Powodzenia.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 20 sierpnia 2012 pasztet przepyszny, gorąco polecam :-). konczy się jeden, piekę kolejny :-). Dodaję dodatkowo 2 ząbki czosnku, starte 3 marchewki, ostatnio dodałam zblanszowaną fasolkę szparagową i cukinie po starciu solę i odciskam, żeby nie było tyle soku. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 31 lipca 2012 Nigdy czegoś takiego nie robiłam,ale chyba najwyższy czas poznawać nowe smaki. Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 24 lipca 2012 Chciałam też spróbować z sosem czosnkowym:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 24 lipca 2012 Wyszło pysznie , bardzo dobrze smakuje z sosem tzatziki :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 23 lipca 2012 Bardzo mi się podoba , to kolejny Twój przepis , który chętnie wypróbuję . Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń