Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z cukinii i marchwi.

Pasztet z cukinii i marchwi.

Autor: skorpionek

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 324

Dodano: 26.05.2018

Odsłon: 2733

Bardzo smaczny pasztet z cukinii, marchwi z dodatkiem boczku wędzonego.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinie myjemy, trzemy na grubych oczkach, solimy i odstawiamy na pół godziny żeby puściła sok.

  2. Lekko odciskamy cukinię z wytworzonego soku. Marchewki także trzemy przez grubsze oczka, cebule kroimy w drobną kostkę. Do odciśniętej cukinii dodajemy starte na grubych oczkach marchewki,cebule, starty ser, posiekany czosnek, zieleninę, jajka, bułkę tartą, boczek pokrojony w kostkę, olej i wszystkie przyprawy.

  3. Całość wyrabiamy na jednolitą masę.

  4. Wyrobioną masę umieszczamy w wyłożonej papierem do pieczenia formie (duża keksówka), wyrównujemy powierzchnię.

  5. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 70-80 minut.

  6. Upieczony pasztet studzimy, ostudzony wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić w plastry i zajadać.

  7. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 03 czerwca Pycha, pycha, pycha. Pierwszy raz zrobiłam z połowy porcji (bo właściwie ja się tym zajadam), ale nie zdążyłam jeszcze wyjąć z piekarnika, jak moje obżartuchy wyczuły zapach nosem i przyszły z drugiego końca miasta - jadły ciepły z sosem czosnkowym do pałek z kurczaka. Dopiero drugi wystudzony, odstany w lodówce dał mi możliwość ocenienia. Obie formy pycha! Dzięki za ten przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń