Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z gęsiny

Pasztet z gęsiny

Autor:

Przepisów i artykułów: 727 Ocena: 13672

Dodano:

Odsłon: 6275

Pasztet wyszedł bardzo delikatny i bardzo smaczny :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować korpus gęsi wraz z warzywami i przyprawami jak ziele angielskie i liście laurowe.

    Wystudzić i obrać mięso.

  2. Cebulę pokrojoną zeszklić ,dodać oczyszczoną z błon wątróbke i usmażyć.

    Mięso i wątróbkę zmielić.
    Dodać jajka,bułkę tartą,gałkę,pieprz i sól do smaku.
    Jak masa jest za gęsta dodać rosół z gotowania gęsi.

  3. Masę dobrze wyrobić.Foremkę wysmarować tłuszczem,posypać bułką tartą i wyłożyć masę.
    Wierzch zwilżyć rosołem.

    Piec do złotego koloru w 180st.góra-dół.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń