Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
3 łyżki masła rozgrzać na patelni,włożyć obraną,posiekaną cebulę i smażyć,aż zacznie się szklić. Dodać mięso z indyka i szynkę,wlać wino lub bulion,posypać pieprzem,smażyć 2-3min,wystudzić.
Zemleć,doprawić do smaku.
Filiżanki lub miseczki wysmarować masłem,nałożyć masę,ubić ją i polać z wierzchu pozostałym stopionym masłem. Schłodzić w lodówce.
Podawać na listkach sałaty,przybrać paskami papryki i gałązkami papryki.