Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasztet z indyka i szynki

Pasztet z indyka i szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 763

Niskokaloryczne:)

Składniki

  • ugotowany lub pieczony indyk, 35dag
  • wędzona szynka, 10dag
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina lub bulionu
  • 4 łyżki masła
  • pieprz,sól
  • do przybrania:paski papryki,liście salaty,gałązki pietruszki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 3 łyżki masła rozgrzać na patelni,włożyć obraną,posiekaną cebulę i smażyć,aż zacznie się szklić. Dodać mięso z indyka i szynkę,wlać wino lub bulion,posypać pieprzem,smażyć 2-3min,wystudzić.

  2. Zemleć,doprawić do smaku.

  3. Filiżanki lub miseczki wysmarować masłem,nałożyć masę,ubić ją i polać z wierzchu pozostałym stopionym masłem. Schłodzić w lodówce.

  4. Podawać na listkach sałaty,przybrać paskami papryki i gałązkami papryki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń