Do góry

Desery Przepis na:

Pasztet z jajkiem w środku

Pasztet z jajkiem w środku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Pasztet z jajkiem w środku"

Składniki

  • 1 kg mieszanego mielonego mięsa
  • czerstwa bułka
  • duża cebula 3 jajka surowe
  • 3 jajka na twardo
  • szklanka mrożonej fasolki szparagowej
  • czerwona papryka
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • chili w płatkach
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę posiekaj, wyrób z mięsem, bułką, surowymi jajkami, przypraw. Fasolkę szparagową gotuj 2-3 minuty we wrzącej osolonej wodzie. Osącz, ostudź. Paprykę pokrój w cienkie paski. Dno i boki formy wylep masą mięsną. Ułóż jajka na twardo, fasolkę i paprykę, przykryj resztą mięsa. Skrop olejem, posyp płatkami chili. Piecz godzinę w temp.180°C.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń