Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z kaczki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
16 porcji, czas ok. 240 min; porcja – 110 kcal, cena 1,90 zł.
Do garnka włóż poporcjowaną kaczkę, zalej ją wodą. Oczyść marchewki, pietruszki i kawałek selera. Dodaj do mięsa razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i łyżeczką soli. Gotuj 90-120 min (warzywa wyjmij wcześniej). Usuń kości, odważ 1,5 kg mięsa.
Kilka kawałków z piersi pozostaw w całości, resztę zmiel dwukrotnie z warzywami. Obierz i posiekaj cebulę, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj wątróbkę. Smaż, mieszając, 5 min. Zmiel dwukrotnie. Kajzerki namocz w wywarze z gotowania mięsa, odciśnij, przepuść przez maszynkę.
Mięso połącz z wątróbką, bułką, jajkami i pistacjami, wyrób. Dopraw solą pieprzem i gałką muszkatołową. Pasztet roz smaruj na prostokątnym kawałku pergaminu. Z boku rozłóż kawałki piersi. Zwiń całość, formując roladę. Ułóż w podłużnej formie. Piecz ok. 75 minut w temp. 180 st.
Prócz pistacji do pasztetu możesz dodać suszoną żurawinę.Źródło: Świat kobiety