Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Autor:

Przepisów i artykułów: 315 Ocena: 4220

Dodano:

Odsłon: 160

pyszny

Składniki

  • królik ok 3 kg surowego mięsa z kościami
  • boczek surowy ok 70 dag
  • słonina
  • marchew 1 szt
  • seler kawałek
  • por kawałek
  • cebula 1 szt
  • bułki 3 szt
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa
  • jajka 2 szt
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. boczek pokroić na kawałki, podsmażyć na rumiano, dodać mięso królika, chwile podsmażyć, podlać gorącą wodą, zagotować dodać sol i pieprz oraz obrane warzywa, dusić na małym ogniu do miękkości,
    2. miękkie mięso wyjąć, wyjąć, obrać z kości, w pozostałym wywarze namoczyć bułki,
    3. mięso, boczek , warzywa oraz odciśnięte bułki zmielić 3x, dodać jajka, doprawić gałką oraz pieprzem i solą do smaku,
    4. na dno foremek wyłozyć plastry słoniny, nastepnie wyłożyć pasztet, wierzch wyrównać, posypać bułką tartą,
    5. piec ok 60-70 min w 180 st,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń