Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z mięsa

Pasztet z mięsa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46734

Dodano:

Odsłon: 16155

:) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych

Składniki

  • 300 g wieprzowiny
  • 300 g wołowiny
  • 150 g słoniny
  • 200 g wątróbki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 2 bułki wrocławskie
  • 2 jajka
  • sól ,pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.

  2. Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.

  3. Dodać do mięsa.

  4. Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.

  5. Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz.

    Dokładnie wyrobić masę.

  6. Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)

  7. Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 26 listopada 2013 Mam już jeden wypróbowany przepis na pasztet ale Twój jest nieco inny i fajny kto wie czy nie lepszy bo ja nie używam słoniny a to powoduje że pasztet nie jest mocno spieczony ani wołowiny co daje bardziej wyrazisty smak więc sobie go zapiszę :-)))Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 listopada 2013 żarełko dobre,tylko ,bez słoninki za dużo chociaż go nie widać cholesterolu :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 25 listopada 2013 Już od jakiegoś czasu przymierzam się do zrobienia pasztetu. Zabieram Twój przepis, bo bardzo mi pasuje :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 24 listopada 2013 Jedzonko zrobione własnoręcznie najlepiej smakuje:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń