Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z mięsa mielonego z dodatkiem brokuła, papryki i żółtego sera może być serwowany zarówno na ciepło jak i na zimno. Może być elementem dania obiadowego lub dodatkiem do pieczywa.
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 60
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 60
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 609
Składniki
Brokuła gotujemy w osolonym wrzątku 3-4 min., odsączamy, studzimy i kroimy na małe kawałki. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy brokuła, paprykę, bułkę tartą, starty żółty ser, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i obiema paprykami.
Wszystko dokładnie wyrabiamy. Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej masę mięsno-warzywną lekko ubijając i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i pieczemy ok. 50 min.